جاذبههای توریستی شهر مونترال
مونترآل (به فرانسوی: Montréal) (به انگلیسی: Montreal) بزرگترین شهر استان کبک در کانادا و دومین شهر بزرگ این کشور (پس از تورنتو) و پانزدهمین شهر بزرگ آمریکای شمالی میباشد. مونترآل دومین شهر بزرگ فرانسهزبان جهان (پس از پاریس) است. این شهر همچنین میزان قابل توجهی جمعیت انگلیسیزبان و مهاجر متفرقه دارد.
از لحاظ جغرافیایی مونترآل در شرق کانادا در جنوب غرب استان کبک قرار دارد. مونترآل در ۵۳۹ کیلومتری شمال شرقی تورنتو و در ۱۹۰ کیلومتری شرق اتاوا قرار دارد. این شهر بزرگترین مرکز تجاری - صنعتی و فرهنگی کبک است. مونترال به آبهای آزاد دسترسی دارد. حدود ۶۷٪ ساکنان آن فرانسه زبان میباشند. شهر مونترآل یک شهر با مجموعهای از فرهنگهای مختلف است. شهر مونترآل یکی از مراکز عمده مهاجرین ایرانی در کشور کانادا میباشد. مونترآل در ۱۹۷۶ میزبان بازیهای المپیک تابستانی بود.
جاذبههای توریستی کشور کانادا
کانادا کشوری است پهناور با مردمی مهربان، شهرهایی زیبا و مناظر طبیعی متنوع و فوقالعاده، از کوهستان های پر برفویخ یوکان، سواحل شرقی و کوهستانهای کلگری گرفته تا جنگلهای بارانی ونکوور. برای آشنایی با جاذبههای گردشگری و راهنمای میانگین هزینهها در سفر به کانادا این کشور زیبا، با ما همراه باشید. کانادا کشوری است که جاذبههای گردشگری طبیعی متنوع و بینظیری دارد و مقصد ایدهآلی برای همهی سلیقهها است. کانادا به معنای واقعی کلمه، بهشتی برای عاشقان طبیعت است. این راهنمای سفر به شما کمک میکند که برای سفر به این کشور دیدنی و فوقالعاده، برنامهریزی کنید.
مذهب رسمی کانادا :
کانادا کشوری است که دین رسمی ندارد؛ بنابراین فرهنگ ها و ادیان مختلفی در آن وجود دارد. بسیاری از ساکنین کانادا ادعا می کنند که مسیحی هستند. در واقع بزرگترین دین در کانادا مسیحیت است. زیرا بیشترین پیروان آن کاتولیکهای رومی هستند. به دلیل مهاجرت افراد زیادی از خاورمیانه، آفریقا و آسیا جوامع بودایی، سیک، هند و مسلمان در آن گسترش یافته است. فرهنگ های مذهبی منحصر به فردی مانند ایمان بهایی، کلیسای انجنیری، یهودیت، قبطیان، ادیان ملل اول و … در کانادا وجود دارند.
زبان کشور کانادا :
قبل از سال ۱۹۵۰ میلادی، زبان غالب کسب و کار، دولت و فرهنگ این کشور زبان انگلیسی بود. بنابراین شهروندان انگلیسی زبان کانادا عمده منصبهای مهم کشور را در دست داشتند و در عین حال، ساکنین فرانسوی زبان استان کبک از این موهبت تقریباً بی بهره ماندند. در اوایل سال ۱۹۶۰ میلادی، وضعیت زبان در کانادا تغییر کرد و افراد فرانسوی زبان کبک خواستار برابری حقوق شهروندی و اجتماعی شدند. بنابراین نخست وزیر دولت وقت کشور کانادا، قانون زبان رسمی کانادا را در سال ۱۹۶۹ برای مسائل زبان در کانادا ایجاد کرد.
به واسطه این قانون، کشور کانادا به طور رسمی به عنوان کشور دو زبانه (bilingual) معرفی شد. با توجه به وضع این قانون، شهروندان انگلیسی و فرانسوی زبان میتوانند از شرایط، قوانین و امتیازات به طور یکسان بهرهمند شوند. بنابراین فرانسوی زبانهای کانادایی توانستند از تمامی خدمات دولت به هر دو زبان در کانادا استفاده کنند. بخش اعظمی از شهروندان کانادایی که جمعیتی حدود ۱۷.۲ میلیون نفر یعنی حدود ۵۰ درصد از جمعیت کشور، زبان انگیسی را تنها زبان رسمی کانادا می دانند. درصد کمتری از جمعیت نیز کانادایی- فرانسوی هستند که حدود ۹۰ درصد آن ها در استان کبک زندگی میکنند؛ ۳.۸ میلیون نفر از ساکنین کبک به زبان فرانسوی صحبت می کنند و اصلیترین زبان در کانادا برای آنها زبان فرانسوی است.
باقی جمعیت کانادا حدود ۳.۲ میلیون نفر در کبک به هر دو زبان فرانسوی و انگلیسی صحبت می کنند؛ همچنین اقلیت شهروندان فرانسوی زبان این کشور علاوه بر استان کبک در دیگر استانهای مانیتوبا (۱٫۶ درصد)، انتاریو (۲٫۴ درصد) و نیو برونزویک (۲۹ درصد) نیز اقامت دارند. با این تفاسیر باز هم نمیتوان گفت که زبان کانادا تنها محدود به انگلیسی و فرانسوی است؛ بر طبق آخرین آمار ارائه شده زبان در کانادا حدود ۷.۶ میلیون شهروند کانادا از دیگر زبانهای غیر رسمی استفاده می کنند که مشهورترین آنها زبانهای پنجابی و اسپانیایی، ماندارین و کانتونی چینی، عربی، تاگالوگ فیلیپینی و فارسی است. از سال ۲۰۱۱ تاکنون با افزایش مهاجران زیادی به کشور کانادا و استفاده از زبانهای بومی در کنار انگلیسی و فرانسوی، زبان تاگالوگ (۳۵ درصد)، زبان عربی (۳۰ درصد)، زبان فارسی (۲۶٫۷ درصد)، هندی (۲۶٫۱ درصد) و اردو (۲۵ درصد)، بیشترین رشد زبان در کانادا را داشتهاند.
جاذبه های گردشگری و دیدنی کانادا :
پل معلق CAPILANO کانادا :
پل معلق کاپیلانو یکی از پربازدیدترین جاذبه های توریستی کلمبیای بریتانیایی در ونکوور است. دلیل آن نیز بسیار ساده است زیرا دیدنی های فراوان و فعالیت های زیادی برای انجام دارد. در فاصله ی بسیار کمی دورتر از شلوغی های ونکوور، خواهید توانست در مخلوطی از ماجراجویی، تاریخ کهن و فرهنگی که این پل در خود جای داده غرق شوید و زندگانی مردم کلمبیایی را با تمام وجود حس نمایید.
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چرا نام کاپیلانو برای آن انتخاب شده است. جالب است بدانید که در سال های ۱۸۰۰ میلادی آشپزی در منطقه زندگی می کند که نامش Kia’palano بود. ترجمه نام او به فارسی می شود رودخانه زیبا، نام او را برای این منطقه انتخاب کردند که در گذر زمان برای راحتی به کاپیلانو تغییر یافت.
خلیج فاندی در کانادا :
کف اقیانوس قدم بزنید، از غارهای دریایی دیدن کنید و از صخرههای شاهکار خلیج فاندی عکس بگیرید. این خلیج در اطراف سواحل نیو برانزویک (New Brunswick) و نوا اسکوشیا (Nova Scotia) است. جزر و مد، روزی دو بار خلیج فاندی را خالی از آب میکند و باعث میشود شما بتوانید در آن قدم زده، از غارهای آن جا دیدن کنید و از صخرههای آن جا لذت ببرید. خلیج فاندی دارای بالاترین میزان جزر و مد در دنیا است، طوری که در یک جزر و مد خفیف سطح آب حدود ۱۶ متر کاهش پیدا میکند. واقعا دیدن این صحنه لذتبخش است که میلیاردها تن آب از خلیج ناپدید شود و بعد از چند ساعت دوباره به جای خود بازگردد. وقتی ماه کامل است به آن جا بروید تا بالاترین میزان جزر و مد را ببینید.
آبشار نیاگارا در کانادا :
آبشار نیاگارا یکی از معروف ترین و زیباترین آبشارهای جهان می باشد. نواحی پیرامونی این آبشار، به اندازه ای سرسبز و زیبا هستند که با وجود اجرای چندین پروژه عمرانی در منطقه نیاگارا، باز هم امکان تبدیل به یکی از زیباترین مکان های توریستی دنیا را دارد و این منطقه فوق العاده برای توریستها جذاب است. این آبشار فوقالعاده زیبا سالانه میلیونها گردشگر را به سمت خود جذب میکند. به دلیل حجم باورنکردنی آب و جریان قوی که از آبشار نیاگارا میگذرد، از آن بهعنوان منبع برقآبی هم استفاده میشود.