جاذبههای توریستی شهر جلفا
شهرستان جلفا با 55 ، 000 نفر جمعیت از بخش های مهم در استان آذربایجان شرقی و کشور ایران می باشد.این منطقه مرزی و شهر جلفا از دروازه های عمده صادرات و واردات کالا به کشور به حساب می آمد.با وجود گمرک پر رونق و اولین خط راه آهن کشور در این شهر و منطقه ، تغییر و تحولات دوران باعث کاهش رونق ان شهر گردیده بود که با تبدیل این منطقه به یکی از مناطق آزاد تجاری - صنعتی ، دوباره روزهای رو به رشد خود را پیش رو میبیند.منطقه آزاد ارس با مرکزیت این شهر با پتانسیل هایی که از دیرباز در اختیار داشت اکنون در شرف تبدیل شدن آن به یکی از تاثیر گذارترین قطب های اقتصادی کشور می باشد.خود شهر جلفا 5 ، 800 نفر جمعیت دارد که در سالهای اخیر بر تعداد آن افزوده شده است.همچنین با توجه به ورود کارکنان زیاد به شهر ، جمعیت در این شهر در شبانه روز متغیر است و این نسبت در ایام تعطیل با وروود گردشگران گاهاً به چند برابر جمعیت شهر نیز می رسد.
اغلب مراودات و رفت و آمد های بین مرزی در شمال غرب کشور از شهرستان جلفا صورت میگیرد.کشور های آذربایجان و ارمنستان و جمهوری خود مختار نخجوان در طول منطقه جلفا قرار دارند.دسترسی زمینی به کشور ارمنستان از طریق پایانه مرزی نوردوز واقع در شهرستان صورت میگیرد که سالانه بیش از دو میلیون نفر از این مرز تردد دارند.جلفا از طریق خط راه آهن نخجوان ، ایروان و تفلیس به کشور اکراین و همچنین دریای سیاه و راه های ارتباطی بین المللی متصل می شود. در این شهرستان سه مرکز شهری قرار دارد که شهر هادیشهر نسبت به شهر های جلفا و سیه رود قطب جمعیتی آن به حساب می آید.شهرستان جلفا علاوه بر فرصتهای اقتصادی که دارد ، از لحاظ گردشگری نیز جاذب توریست های داخلی و خارجی نیز هست.علاوه بر جاذبه های یاد شده برای شهر هادیشهر و سیه رود که مشمول منطقه جلفا می شود ، وجود بناهای تاریخی کلیسای سنت استپانوس(کلیسا خرابه) و مجموعه کردشت که اکنون مرمت گشته و به ثبت نیز رسیده اند و همچنین جاده ی ساحلی و ساحل زیبای رود ارس (آراز) ، این منطقه را به قطب گردشگری شمالغرب کشور تبدیل کرده است.
از لحاظ آب و هوایی بیشترین و کمترین دمای هوای ثبت شده در شهرستان ، 45 و منفی 14 درجه سانتیگراد می باشد.با دارا بودن اختلاف دمای 43 درجه ای بین معدل های حداکثر و حداقل سال ، میانگین گرمترین ماه های سال حدود 33 درجه سانتی گراد میباشد.
شهرستان جلفا با شهرستان های مرند ، ورزقان ، خدافرین و خوی و همچنین با کشور های آذربایجان ، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان هم مرز می باشد و با داشتن امکانات مناسب و پتانسیل های بالقوه و بالفعلی چون منطقه آزاد تجاری - صنعتی ارس ، به یک شاهراه اقتصادی ، گردشگری و ارتباطی مبدل گشته است
جاذبههای توریستی کشور ایران
ایران ( به معنی سرزمین آریاییان ) کشوری در جنوب غربی آسیا و در منطقه خاورمیانه با ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع وسعت و بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای ۷۹٬۹۲۶٬۲۷۰ نفر جمعیت است.
ایران از شمال با جمهوری آذربایجان ، ارمنستان و ترکمنستان ، از شرق با افغانستان و پاکستان و از غرب با ترکیه و عراق همسایه است و همچنین از شمال به دریای خزر (کاسپین) و از جنوب به خلیج فارس و دریای عمان محدود میشود ، که دو منطقهٔ نخست از مناطق مهم استخراج نفت و گاز در جهان هستند. پایتخت ، بزرگترین شهر و مرکز فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی و اداری ایران ، تهران است.
ایران کشوری با چندگانگی فرهنگیست که از گروههای زبانی و نژادی بسیاری تشکیل شدهاست که بهطور رسمی اکثریت شیعه هستند. بسیاری از ایرانیان به زبانهای فارسی ، ترکی آذربایجانی ، کردی ، لری ، بلوچی ، گیلکی ، تالشی و عرب های ایران صحبت میکنند اما زبان رسمی در ایران زبان فارسی است. ایران به عنوان یک سرزمین و یک ملت ، پیشینهای کهن دارد و یکی از تاریخیترین کشورهای جهان بهشمار میرود.