حدودا 5 دقیقه فاصله تا دریاچه عروس دارد.
رودبار یکی از شهرهای شمالی ایران و مرکز شهرستان رودبار ، وسیعترین و متنوعترین شهرستانِ استان گیلان است. این شهر در مسیر اتوبان تهران-رشت و در ۲۶۸ کیلومتری تهران و ۶۰ کیلومتری رشت قرار دارد.
در تاتی رودباری از کلمهٔ روبار برای نامیدن این شهر استفاده میگردد. واژهٔ رودبار معانی متعددی دارد ، مانند: «جایی که در آن رودخانه بسیاری جاری باشد» یا «ساحل رود یا ی کنار رود». علت نامگذاری رودبار ، وجود چشمهها و رودهای فراوان از جمله سفیدرود در این شهر است. سفیدرود که در تاتی رودباری به اِسپَرو معروف است ، از به هم پیوستن رودهای قزلاوزن و شاهرود تشکیل میگردد و از وسط شهر رودبار میگذرد. این شهر از دیرباز اولین کشتگاهِ زیتون در ایران و دارای یکی از بهترین انواع زیتون در دنیا است. به همین دلیل به آن رودبارِ زیتون نیز گفته میشود. در لغتنامهٔ دهخدا آمدهاست: «برای تمیز دادن آن از رودبار قزوین آن را رودبار زیتون میگویند».
علت اصلی رویش زیتونِ با کیفیت در این شهر ، آب و هوای مدیترانهای آن است. همچنین به دلیل مجاورت این شهر با کوهستانهای رشتهکوه البرز ، به آن لفظ رودبارِ کوهپایه نیز اطلاق میگردد. این شهر در مرز چند منطقهٔ آب و هوایی خشک و گرم ، گرم و مرطوب و نیز سرد قرار گرفته و از این نظر آب و هوایی منحصر به فرد دارد. در گونهبندی نیاز سالانهٔ انرژی شهرهای ایران ، نیاز غالب انرژی رودبارِ گیلان ، از نوع گرمایش-کم اعلام گردیدهاست.
رودبار بزرگترین شهر تاتنشین استان گیلان است و مردمش به زبان تاتی رودباری سخن میگویند. در این شهر به جز تاتها گیلکها نیز در این شهر زندگی میکنند.
همچنین تات کلمه ای ترکی است و ترکها این کلمه را برای کسانی که ترک نیستند به کار میبرند و درواقع تات به معنی غیرترک است که معادل واژه عجم در زبان عربی به شمار میرود. تاتی ممکن است در مناطق مختلف برای زبان های متفاوتی نامیده شود ، به طور مثال تاتهای آذربایجان شرقی به زبان تالشی ، تاتهای قفقاز به زبان پارسی و زبان تاتی رودبار ، الموت و طالقان ، بسیار شبیه به زبانهای شمالی مانند گیلکی است و به گفته برخی محققان آن را میتوان به عنوان گونهای از زبان گیلکی نام برد.
در اکثر نقاط استان قزوین ، رودبار ، طارم ، بخش شاهرود خلخال ، قوچان ، ساوجبلاغ ، برخی نقاط استان مرکزی ، و برخی نقاط آذربایجان شرقی مردم زبان خود را تاتی مینامند و همچنین میتوان در روستاهای دیگری نیز در کشور پارهای از جمعیت آنان را مشاهده کرد ، که البته زبان تاتی در این نقاط یکسان نیست و ممکن است کاملاً متفاوت باشد.
در قفقاز گروهی از مردم را تات میخوانند که زبانشان پارسی است.زبان این تیره ایرانی «تاتی» است که همراه با فارسی دری و تاجیکی پارهای از زبانهای ایرانی جنوب غربی و گویشی از فارسی بشمار میرود.
طبیعی است که گاهی اوقات سفرمان به هر دلیلی کنسل شود. در این میان هتلها قوانین خودشان را برای کنسلی دارند. بعضی از هتلها استرداد پول را میپذیرند ، البته این استرداد در بیشتر موارد با کسر هزینه جریمه است. میزان جریمه هم باز به قوانین هتل و زمانی که کنسلی را اعلام میکنید ، بستگی دارد. (هر چه دیرتر کنسلی را اعلام کنید ، احتمال افزایش جریمه بیشتر است).
اما هتلهایی هم وجود دارند که کنسلی و استرداد وجه را نمیپذیرند. زمانی که در مشاوران سفر در حال رزرو آنلاین هتل هستید ، موضوع قوانین کنسلی را مورد توجه قرار دهید. در هنگام رزرو در مقابل هر یک از اتاقهای
اقامتگاه بومگردی عروس واژههای «قوانین کنسلی» یا «غیرقابل استرداد» را مشاهده میکنید. غیرقابل استراداد همان طور که از نامش پیداست ، وجهی به شما پس نمیدهد. اما اگر واژه قوانین کنسلی را دیدید ، روی آن کلیک کنید و این قوانین را بخوانید.